במערכות דיגיטליות בעלות מחזורי-חיים ארוכים, כאשר רכיבי המפתח במערכות, כמו המעבד לדוגמה, מגיעים לסוף-חייהם, לקוחות נאלצים לבחור בין הרכישה האחרונה (last-time-buy) של הרכיב אשר לרוב אינה רצויה, לבין תכנון מחדש של המערכת.
מתכנני מערכות RF במגוון יישומים – ביניהם תקשורת בפס-רחב, שידור, תקשורת צבאית ברדיו או לווין, רדאר, תעופה (משדרים וטרנספונדרים), ואף יישומים מענף הרפואה – נדרשים לנהל כל רכיב ורכיב בשרשרת עיבוד האותות כשם שכל חלק הנו חיוני למערכת.
מימוש האיזון הנכון בין לינאריות/רעש/Gain/הספק/עלות כתלות בתחום התדירות בתכנוני RF דורש בחירת רכיבים קפדנית, והמשמעות לרוב היא מקור אספקה יחיד לרכיבים אלו.
בנוסף למבחר הרכיבים המוגבל, מערכות RF מורכבות לרוב מתאפיינות בחיי שירות וייצור ארוכים, ובעלויות קווליפיקציה מחדש גבוהות מאד. יש להימנע מתכנון ומקווליפיקציה מחדש של תכן בכל מחיר!
ביישומים שכאלו, הודעה על הפסקת ייצור רכיב בתנאים הללו היא מבשרת צרות עבור מהנדס ה-RF:
על פניו, נראה כי ניצול הרכישה האחרונה (ltb) של הרכיבים היא האפשרויות היחידה – כמות הרכיבים הזמינה היא קבועה, ושינויים עתידיים לשוק באים עם מחיר העלות האלטרנטיבית והסיכון להישאר עם עודף רכיבים לא-משומש.
עם זאת, הודעתם של Ampleon ושל Rochester Electronics אודות העברת אחריות התמיכה בחלק ממוצרי ה-LDMOS-GaN מציעה גישה ייחודית להתמודדות עם הקושי הכרוך בזמינות רכיבים ארוכת-טווח.
כחלק מהסכם זה, Ampleon מעבירה את כל פרוסות הסיליקון ואת השליטה על מערך הייצור לידי Rochester, כך שזו תוכל להמשיך ולספק תמיכה מורשית ארוכת-טווח. הרכיבים נושאים את אותו מספר-חלק, נבדקים תוך שימוש במתודות הבדיקה המקוריות, ומובטחים ב-100% לעמוד במפרטי הרכיב המקוריים. הייצור המתמשך מפרוסות הסיליקון הללו מבטיח ללקוחות פתרון אספקתי ארוך-טווח ונטול-סיכונים.
Rochester היא גם הבחירה הראשונה לאספקה ארוכת-טווח של רכיבים בסטטוס פעיל ורכיבים שייצורם הופסק עבור יצרנים מובילים נוספים בעולם לרכיבי RF. עם יותר מ-225 מיליון רכיבים וביניהם 3,000 מספרי חלק של רכיבי RF/מיקרו-גל במלאי, Rochester מסוגלת לספק תמיכה מקצה-לקצה עבור כל שרשרת ה-RF.
למדו עוד אודות השותפות בין Rochester ל-Ampleon לרכיבי GAN
למדו עוד אודות מערך מוצרי VDMOS Ampleon של Rochester
מגברי רעש-נמוך (LNA) |
מסנני BPF |
מגברי הספק PA |
דרייברים |
מסנני LPF |
ממירי ADC/DAC |
PLL – תזמון |
מחוללי שעון |
מגבר (נמוך-הספק) |
מיקסרים |
מתגים |
|